Aktuelno

Drama na železničkoj stanici u Zemunu: Izbegnut sudar dva putnička voza

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2023

-

13:03

Drama na železničkoj stanici u Zemunu: Izbegnut sudar dva putnička voza
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Zahvaljujući brzoj, prisebnoj i profesionalnoj reakciji dispečera telekomande u stanici Beograd Centar, danas u 9.15 sati izbegnut je sudar dva putnička voza u železničkoj stanici Zemun.

Kako je saopšteno iz "Infrastruktura železnice Srbije", dispečer u novom telekomandnom centru u železničkoj stanici Beograd Centar, iz koga se prati saobraćaj vozova na pruzi Beograd Centar - Novi Sad, reagovao je odgovorno i pravovremeno, nakon što je na monitorima za praćenje saobraćaja odmah registrovan položaj vozova.

On je naložio da u Centru za daljinsko upravljanje bude isključen napon u kontaktnoj mreži na tom delu pruge, što je odmah i učinjeno i na taj način su se vozovi zaustavili. Putnički voz koji je iz Bara saobraćao za Beograd Centar ulazio je na deveti kolosek u železničkoj stanici Zemun. 

U isto vreme, prema prvim informacijama sa lica mesta, regio voz koji je iz Novog Sada saobraćao ka Beograd Centru krenuo je sa osmog koloseka i bez odobrenja prošao izlazni signal koji je zabranjivao dalju vožnju. 

Oba voza su blagovremeno zaustavljena, sudar je izbegnut, nema povređenih i nema nikakve materijalne štete. Na licu mesta je železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja treba da istraži sve detalje događaja. Železnički saobraćaj u stanici Zemun trenutno je u prekidu.   

Komentari (0)

Srbija