Društvo

Nevreme stiglo u Srbiju: Grad pogodio Frušku Goru, RHMZ upozorava na obilne padavine i olujni vetar

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

23/09/2023

-

18:01

Nevreme stiglo u Srbiju: Grad pogodio Frušku Goru, RHMZ upozorava na obilne padavine i olujni vetar
Nevreme stiglo u Srbiju: Grad pogodio Frušku Goru, RHMZ upozorava na obilne padavine i olujni vetar - Copyright Printscreen/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Posle niza toplih dana i današnje temperature od 35 stepeni, nevreme praćeno gradom pogodilo je Frušku Goru. Tmurni oblaci prekrili su skoro celu Vojvodinu. Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na vremenske nepogode i naglu promenu vremena krajem dana i sutra na području Srbije.

Kako navodi RTS, grad veličine manjeg oraha padao je na Fruškoj Gori, nekoliko minuta. 

Tokom večeri u severnoj i zapadnoj Srbiji mestimično kiša i pljuskovi sa grmljavinom, koji su lokalno intenzivniji u Bačkoj i Banatu uz jak, kratkotrajno i olujni severozapadni vetar, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

U naredna dva sata u pojedinim delovima Bograda kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom uz pojačan severozapadni vetar.

Padavinska zona koja je zahvatila severne i zapadne krajeve, krajem dana i u toku noći izmeštaće se ka ostalim delovima Srbije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako je ranije saopštio RHMZ, naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će danas posle podne i uveče zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, a krajem dana, tokom noći (23./24. septembar) i sutra, 24. septembra, proširiće se na celu zemlju uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Obilne padavine u Bačkoj i Sremu se očekuju već danas posle podne i uveče, a u ostalim krajevima sutra, i to posebno u drugom delu dana, od 40 do 80mm, a lokalno i oko 100 mm za 24h, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će večeras i tokom noći ka nedelji (23./24. septembar) zahvatiti područje Beograda inteziviraće se u nedelju pa se u pojedinim delovima grada očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama od 30 do 60 mm za 24 h, lokalno i više, naveo je RHMZ.

Hidrološko upozorenje

Na Kolubari i Jadru sa pritokama, Limu, na gornjem toku Zapadne Morave, Đetinji, Skrapežu, Moravici, Bjelici, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku tokom 24/25. septembra vodostaji će biti u većem porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa. 

Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija