Društvo

Normalizuje se napajanje električnom energijom u Šidu

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

17:36

Normalizuje se napajanje električnom energijom u Šidu
Normalizuje se napajanje električnom energijom u Šidu - Copyright Tanjug/EMS AD/Maja Adamović

veličina teksta

Aa Aa

Očekuje se da će na području Šida svi korisnici do kraja dana i tokom noći imati stabilno napajanje električnom energijom, saopštila je Elektrodistribucija Srbije.

U Šidu je počela normalizacija napajanja električnom energijom i ekipe Elektrodistribucije Srbije sukcesivno priključuju trafostanice na mrežu, jer je potrebno istovremeno i ukloniti postavljene agregate.

Monteri sa područja Vojvodine i Beograda od subote uveče neprekidno su na terenu pomagali da prioritetni potrošači dobiju električnu energiju u najkraćem roku.

Vrtići, dom zdravlja, osnovne škole, pošta, policija, benzinska pumpa i hladnjača imali su stabilno napajanje zahvaljujući brzom prebacivanju pravca napajanja i priključivanjem 19 agregata.

Čak 906 mernih mesta napajalo se električnom energijom preko agregata nabavljenih u saradnji sa opštinskim i republičkim institucijama.

Probleme u snabdevanju električnom energijom na području Šida izazvala je snažna oluja koja je oborila tri stuba visokonaponskog dalekovoda, navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

Srbija