Društvo

Vraća li se Miholjsko leto? Isključeni svi meteoalarmi, temperatura danas do 26 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2023

-

07:07

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Isključeni su svi meteoalarmi za danas, a osim toga današnje vreme povoljno će uticati na meteoropate. U prvom delu dana izvestan oprez savetuje se asmatičarima zbog povećane vlažnosti vazduha, rekla je urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

"U neposrednoj blizini Srbije, nalazi se centar snažnog anticiklona koji ne dozvoljava oblacima da stignu do nas. Zato ni danas neće biti kiše. U danu pred nama umereno oblačno. Smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, ali kiše neće biti tako da kišobran slobodno ostavite kod kuće", kaže ona.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Temperatura polako raste i u najtoplijem delu dana kretaće se od 23 do 26 stepeni Celzijusa. Istočna Srbija i danas će biti najtopliji deo naše zemlje.

Za dane vikenda Ćirković pronozira zlatnu jesen ili produženo leto.

"Sunčano, umereno toplo i bez kiše do nedelje. Drugog dana vikenda sledi nova promena vremena koja će doneti osveženje i kišu. Noći i jutra biće sveži. Ponegde će se vrednost temperature spustiti ispod pet stepeni Celzijusa, dok će tokom dana živa u termometru ići i do 29.Dakle, i za dane vikenda biće izrežena velika temperaturna oscilacija", rekla je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija