Društvo

Danas sveže sa maksimalnom temperaturom oko 15 stepeni - da li je stigao kraj sunčanim i toplim danima?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/10/2023

-

07:52

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Hladan front kreće se vrlo brzo, tako da uskoro očekujte povratak letnjih temperatura. Ipak, još danas sveže sa maksimalnom dnevnom oko 15 stepeni Celzijusa, kaže urednica vremenske prognoze i meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Kako dodaje, današnji dan obeležiće hladna vazdušna masa koja se i dalje spušta sa severa Evrope.

"U pitanju je vazduh, koji osim hladnoće, karakteriše i suvoća što znači da ni danas neće biti kiše. Front se brzo kreće zbog jakog vetra koji duva na visini. U prizemlju je nešto mirnja situacija, ovde duva slab do umereni severni do severozapadni vetar", kaže Ćirković.

Kada je reč o temperaturi, danas niža nego juče, ali isto prilično ujednačena i kretaće se od 13 do 15 stepeni Celzijusa. Na planinama biće koji stepen niža.

Međutim, topliji dani se vraćaju. Od sutra toplije i sunčanije.Bićemo pod uticajem ciklona Meduza koji će u četvrtak doneti kišu, a u petak letnju temperaturu od 30 stepeni. Širom zemlje duvaće i topao južni vetar koji će imati efekat fena. I kao i uvek pri takvim situacijama, najtoplije će biti u Mačvi, odnosno na zapadu naše zemlje. Ćirković kaže da se očekuje da će u petak titulu najtoplijeg grada odneti Loznica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija