Društvo

Letnje temperature u oktobru: Danas u nekim predelima i više od 25 stepeni, petak će biti najtopliji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2023

-

07:33

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Jesen će nam, na radost mnogih, ponovo pokazati svoju topliju stranu. Termomeri će ponovo pokazivati vrednosti iznad 25 stepeni Celzijusa, a ponegde će biti zabeleženo i letnjih 30. To potvrđuju i svi meteogrami, rekla je urednica vremenske prognoze i meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"Dakle, pred nama je osetno otopljenje. Ono dolazi sa juga i to sa izraženim južnim vetrom. Treba naglastiti da u ovoj južnoj struji osim letnjih temperatura stižu i oblaci i malo kiše. U danu pred nama nešto više oblaka nego juče.  Kiša će biti slaba i padaće tek ponegde tako da će u većini mesta ostati suvo", rekla je Ćirković.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Kada je reč o temperaturi, jutros nije bilo mraza, vrednosti su svuda bile iznad nule, a u nastavku dana biće i više nego prijatno. Najviša dnevna u intervalu od 18 do 25 stepeni Celzijusa.

"U narednim satima širom naše zemlje duvaće slab do umeren južni do jugozapadni", dodaje ona.

Narednih dana toplo i nestabilno. Najtopliji dan, sa maksimalnih 30 stepeni, biće petak, zatim nas za dane vikenda očekuje blago osveženje i kiša. Takođe, za dane vikenda računjate na olujne udare južnog vetra. Mnoge meteoropate uskoro će se zbog vetra žaliti i na glavobolju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija