Društvo

Danas u Srbiji toplije i sunčano, temperatura do 19 stepeni - vraća li se Miholjsko leto?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2023

-

07:41

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nakon jučerašnjeg hladnog jesenjeg dana, u nastavku nedelje sledi otopljenje i to osetno. Termometar će opet pokazivati 30 stepeni Celzijusa, kaže urednica vremenske prognoze i meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Kako objašnjava, otopljenje je tu i vidi se i na najnovijoj temperaturnoj mapi koja prikazuje priliv sve toplijeg vazduha sa juga, i odlazak ovog svežeg na istok.

"Uskoro ćemo ponovo uživati i Miholjskom letu i temperaturama iznad 25 stepeni. U danu pred nama i toplije i sunčanije u odnosu na juče. Na nebu će se smenjivati sunce i oblaci, a šanse za kišu danas su minimalne, odnosno svedene su na nulu", rekla je ona.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kada je reč o današnjoj temperaturi ona polako raste i u najtoplijem delu dana biće u rasponu od  15 do 19 stepeni.

"Ipak, može se učiniti da je hladnije zbog nešto jačeg severnog vetra koji će duvati u nastavku dana. Naime, jači vetar pojačava isparavanje sa kože pa će se činiti da je svežije nego što to zaista jeste", kaže Ćirković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

U drugom delu nedelje povratak Miholjskog leta u pravom smislu te reči. Od sutra sledi naglo otopljenje koje će podići živu u termometru na 30 podeljak. Najtopliji dan u ovoj sedmici, kao što i vidite biće petak. 

I kao i uvek nakon tako naglog otopljenja, sledi promena vremena koja u Srbiju stiže u subotu. Promena će biti praćena kišom, grmljavinom i padom temperature tokom vikenda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija