Društvo

Još danas sunčano, a onda spremite kišobrane: Saharski pesak iznad Srbije sve do petka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2023

-

07:40

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nad našom zemljom i danas veliko plavo nebo. Sunce će nas pratiti još danas, zatim od sutra na repertoaru su kiša i oblaci. Dakle, danas ćemo imati sunce i toplo oktobarsko vreme, rekla je urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

"I ako su jutra sveža, temperatura će tokom dana i dalje biti daleko iznad proseka za oktobar. Na visini duva južni i jugoistočni vetar i on privlači toplptu. Međutim, u tom vazduhu stiže i saharski pesak, zato i danas računajte na zamućenost atmosfere i na prljave prozore i automobile", kaže ona.

Kako Ćirković objašnjava, Saharski pesak iznad Srbije cirkulisaće sve do petka, tako da savetuje da je  najbolje da se pranje prozora i automobila odloži.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"U danu pred nama sunčano i vedro nebo. Oblaka će biti, ali onih visokih iz kojih ne pada kiša.UV indeks danas nizak. Živa u termometru polako ali sigurno raste i u najtoplijem delu dana biće u intervalu od 24 do 28 stepeni. Dakle, za koji stepen više u odnosu na juče", rekla je ona.

Ćirković kaže da najveće zasluge za toplo, oktobarsko vreme idu vetru koji i na visini i u prizemlju duva sa juga. Intezitet će do kraja dana biti slab do umeren, tako da su mirni sati ispred nas.

"U sredu stižu oblaci iz kojih će povremeno padati kiša. Savet je da narednih dana, tačnije do kraja nedelje, nosite kišobran sa sobom, jer će atomosfera biti nestabilna pa se kiša očekuje gotovo svakodnevno. Za ljubitelje Miholjskog leta, uteha je da uprkos kiši, temperatura ostaje iznad proseka za kraj oktobra", rekla je Ćirković. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija