Društvo

Građanska inicijativa "Pravda za Stefana": Pokretanjem postupka protiv sudije prestali su razlozi za proteste

Komentari

Autor: Fonet

26/07/2021

-

18:04

Građanska inicijativa "Pravda za Stefana": Pokretanjem postupka protiv sudije prestali su razlozi za proteste
Građanska inicijativa "Pravda za Stefana": Pokretanjem postupka protiv sudije prestali su razlozi za proteste - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Građanska inicijativa "Pravda za Stefana" pozdravila je pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić i saopštila da su na taj način prestali razlozi za proteste.

Visoki savet sudstva pokrenuo je postupak protiv Radmile Đerić da bi se utvrdilo da li postoji njena odgovornost zbog odluke da ne odredi pritvor L.G, koji je osumnjičen za gaženje i nanošenje teških telesnih povreda dvojici dečaka i njihovom ocu.

"Ovim za sada prestaju razlozi za blokade i proteste, ali pozivamo građane da još jednom dođu večeras u 19 časova na Karaburmu, na mesto nesreće, kako bismo odali počast tragično ubijenom Stefanu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će građani pratiti proces protiv sudije Đerić, kao i istražni i krivični proces protiv osumnjičenog Galića, te ponovo, još oštrije reagovati ako bude potrebno. Iz Inicijative "Pravda za Stefana" pozvali su Visoki savet sudstva i ostale relevantne institucije da odmah preispitaju tačnost informacije koja se pojavila među okupljenim građanima na protestu da se osumnjičeni Galić i sudija Đerić poznaju više od 10 godina.

"Ukoliko se ispostavi da je to tačno, nadležne istitucije moraju najstrože kazniti sudiju Đerić, koja se u tom slučaju nije izuzela iz postupka, iako je na to obavezivao zakon. Prošlo je vreme ćutanja, žmurenja i prećutkivanja zarad ličnih interesa, a na štetu običnih ljudi - došlo je vreme delovanja i pravde za Stefana i sve nas", poručili su iz Inicijative.

Preporuka za vas

Ministarstvo pravde podnelo zahtev za preispitivanje disciplinske odgovornosti sudije u slučaju saobraćajne nesreće na Karaburmi
Građani Karaburme ne odustaju od protesta zbog smrti dečaka i traže smenu sudije: Propusti u sistemu koštaju života
Ministarka pravde pozdravila odluku o pritvaranju vozača: Preispitaćemo odgovornost postupajućeg sudije

Komentari (0)

Srbija