Aktuelno

Aplauz sa Stefana: Nova blokada na Karaburmi, građani traže odgovornost sudije koja je pustila na slobodu vozača

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/07/2021

-

19:22

Aplauz sa Stefana: Nova blokada na Karaburmi, građani traže odgovornost sudije koja je pustila na slobodu vozača
Aplauz sa Stefana: Nova blokada na Karaburmi, građani traže odgovornost sudije koja je pustila na slobodu vozača - Copyright Printscreen/Facebook Čuvari/ke vatre

veličina teksta

Aa Aa

Građani Karaburme okupili su i večeras u Ulici Marija Gregoran na protestu koji je nastao nakon vesti o smrti devetogodišnjeg dečaka u saobraćajnoj nesreći.

Oni su trećeg dana protesta blokirali prelaz gde je stradao Stefan B. kada je na njega, njegovog mlađeg brata L. B. (4) i njihovog oca u nedelju uveče naleteo L. G. (38), koji je potom pobegao sa mesta nesreće.

Porodica stradalog dečaka pozvala je okupljene da se, umesto minutom ćutanja, aplauzom oproste od Stefana, koji se bavio fudbalom.

"Osumnjičeni je iza rešetka. Ostaje drugi zahtev - odgovornost sudije Radmile Đerić koja je pustila L. G. da se brani sa slobode", poručili su organizatori protesta.

Građani su nosili plakat "Probudi se, ubiće i tebe", a na mesto nesreće doneli su cveće.

Stefan B. preminuo je 22. jula, zbog čega su građani počeli protest koji od tada traje bez prekida. Dečak je sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu. 

Krivično vanpretresno veće suda usvojilo je žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i odredilo pritvor za L. G. (38) koji je, kako se sumnja, 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu pa pobegao.  

Ministarka pravde Maja Popović koja je pozdravila odluku Prvog osnovnog suda, dodajući da će inicirati preispitivanje postojanja odgovornosti kod postupajućeg sudije za prethodni postupak.

Preporuka za vas

Novi protest na Karaburmi, građani nastavljaju okupljanja tražeći pravdu za Stefana
Građani celu noć blokirali ulicu na Karaburmi zbog smrti dečaka koga je udario vozač na pešačkom, protest se nastavlja

Komentari (0)

Srbija