Društvo

Kisić: 513 majki dobilo subvencije za kupovinu prve nekretnine za rođenje deteta

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2023

-

18:04

Kisić: 513 majki dobilo subvencije za kupovinu prve nekretnine za rođenje deteta
Kisić: 513 majki dobilo subvencije za kupovinu prve nekretnine za rođenje deteta - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, posetila je danas u Ljuboviji majku Jelenu Simić, koja je, uz pomoć subvencije za kupovinu prve nekretnine po osnovu rođenja deteta, obezbedila svojoj porodici dom.

Ministarka Kisić istakla je da je pravo na ovu državnu subenciju do sada ostvarilo 513 majki, saopštilo je resorno ministarstvo.

Nenad Simić zahvalio je Ministarstvu za brigu o porodici i demografiji i Vladi Srbije na podršci u izgradnji kuće i naveo da im je to veoma važno zbog budućnosti njihova tri sina.  

Na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za sufinansiranje mera populacione politike, opština Ljubovija je dobila više od šest miliona dinara, kojima su obezbeđeni besplatni udžbenici za decu iz osnovnih škola sa teritorije ove opštine.

Ministarka Kisić je o tom projektu razgovarala sa predsednikom Privremenog organa ove opštine Milanom Jovanovićem, koji joj je zahvalio na tome što je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju prepoznalo ovu meru kao vrlo značajnu kada je u pitanju podrška porodicama i deci.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija