Društvo

Nadzorni odbor Pošte usvojio zaključke dogovora ministra Jovanovića sa radnicima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/11/2023

-

18:10

Nadzorni odbor Pošte usvojio zaključke dogovora ministra Jovanovića sa radnicima
Nadzorni odbor Pošte usvojio zaključke dogovora ministra Jovanovića sa radnicima - Copyright Pošta Srbije/Vuk Branković

veličina teksta

Aa Aa

Nadzorni odbor Pošte Srbije usvojio je na danas održanoj vanrednoj sednici sve zaključke dogovora koje je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović postigao ranije danas u razgovoru sa zaposlenima u obustavi rada u Radnoj jedinici "Novi Sad".

Usvojeni zaključci potvrđuju povećanje zarada od 10 procenata počev od novembarske plate za zaposlene u tehnologiji (do koeficijenta 2,7, izuzev za upravnike pošta prvog, drugog i van reda), i dodatnih 10 procenata povećanja od 1. januara 2024. godine za sve zaposlene, navodi se u saopštenju.

Poslovodstvo Pošte Srbije hitno će pristupiti analizi potreba za novim izvršiocima u tehnologiji, analizu objaviti na korporativnom sajtu preduzeća u ponedeljak 13. novembra, dok će zahtev za prijem novih izvršilaca Ministarstvo informisanja i telekomunikacija uputiti komisiji Vlade koja odobrava nova zapošljavanja.

Zaključci potvrđuju da neće biti posledica ni diskriminacije prema zaposlenima koji su učestvovali u obustavi, privremenih ni stalnih premeštaja, kažnjavanja, umanjenja zarade i putnih troškova za dane obustave.

Nadzorni odbor Pošte Srbije, kao i resorni ministar Jovanović ranije danas, pozvao je zaposlene da se odmah vrate redovnim poslovima, kako bi se što pre normalizovalo poslovanje, a šteta umanjila, dok će stavovi i zajednički plan na poboljšanju materijalne situacije zaposlenih u Pošti Srbije, a naročito zaposlenih u tehnologiji, biti predmet daljih razgovora i usaglašavanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija