Društvo

Oblačno, mestimično sa kišom i osetno hladnije: Da li se hladan talas nastavlja i u narednim danima?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/11/2023

-

07:47

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Postepeno premeštanje hladnog fronta, koji je deo sistema niskog vazdušnog pritiska sa severa Evrope, sinoć nam je doneo promenu vremena - naoblačenje i kišu. U isto vreme došlo je do promene pravca vetra na severozapadni što uzrokuje premeštanje oblaka ka jugu zemlje, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Upravo zbog toga, kaže ona, u Vojvodini već u jutarnjim satima dolazi do razvedravanja, dok će južno od Save i Dunava sve do večernjih sati biti tmurno, oblačno i kišovito. 

"Osim kiše i vetra hladan front nam donosi i pad temperature. Tako će sredinom dana u centralnim predelima biti hladnije nego u jutarnjim satima, ponegde i za više od pet stepeni. Temperatura će se kretati od 10 do 15 stepeni Celzijusa, ali će hladan vetar uzrokovati i dodatni osećaj svežine", kaže Gojković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Do kraja dana u celoj zemlji dolazi do postepenog razvedravanja, te će sutra ponovo biti suvo i pretežno sunčano, ali bez porasta temperature. 

"Novo naoblačenje sa kišom stiže nam već u petak kada dolazimo pod direktan uticaj ciklona. Intenzivno polje niskog vazdušnog pritiska doneće nam dva oblačna i kišovita dana, ali i dodatni pad temperature. Zahlađenje će uzrokovati da kiša u brdsko - planinskim predelima prelazi u susnežicu i mokar sneg, koji se neće dugo zadržati. Maksimalna temperatura u subotu neće prelaziti 10. podeljak, a severozapadni vetar duvaće brzinom i preko 70 kilometara na čas", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija