Društvo

Tokom dana pretežno sunčano, suvo i toplo, uveče stiže promena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/11/2023

-

07:29

Tokom dana pretežno sunčano, suvo i toplo, uveče stiže promena
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Uticaj ciklona koji se postepeno premešta sa severa Evrope ka našoj zemlji osetićemo već krajem dana. Prvu polovinu dana obeležiće uglavnom suvo i pretežno sunčano vreme, dok u poslepodnevnim satima dolazi do naoblačenja sa kišom, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Oblaci koji nam stižu sa severa prvo će zahvatiti Vojvodinu, do kraja dana i centralne predele, a lokalno se za svega nekoliko sati očekuje i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Tokom noći na širem području Srbije imaćemo pljuskove, ali i dugotrajne, jake padavine koje će tek sutra biti u slabljenju", kaže ona. 

Danas će biti veoma toplo, jer se i dalje nalazimo pod uticajem zapadnog i jugozapadnog vetra. U najtoplijem delu temperatura će se kretati 16 stepeni Celzijusa na krajnjem jugu, pa do 23 na zapadu zemlje. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Priliv hladne vazdušne mase sutra će oterati oblake, ali nam donosi i osetniji pad temperatura. U celoj zemlji očekuje se od 10 do 15 stepeni, a kiša i pojačan severozapadni vetar doneće nam i dodatni efekat hladnoće. Pod uticajem vetar razvedravanje u Vojvodini počinje već u jutarnjim satima, dok se potpuni prestanak padavina prognozira za poslepodnevne sate. Tako ćemo u četvrtak ponovo imati suvo i sunčano vreme, međutim bez porasta temperature", rekla je Gojković.

U petak dolazimo pod direktan uticaj ciklona što znači da će kraj ove nedelje obeležiti obilne i dugotrajne padavine, kao i dodatni pad temperature. Na planinama će padati sneg, ovaj put će se malo i zadržati, a temperatura u celoj zemlji neće prelaziti 10. podeljak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija