Društvo

Na snazi žuti i narandžasti meteoalarm: Od danas osetno hladnije vreme sa kišom, prvi sneg već za vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/11/2023

-

07:25

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kišonosni oblaci koji su tokom noći zahvatili severne i zapadne predele Srbije danas će se pod uticajem vetra postepeno premeštati ka jugu zemlje, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako objašnjava, prolazak hladnog fronta u ranim jutarnjim satima doneo je promenu pravca vetra na severni i severozapadni, a pad temperature najviše ćemo osetiti tokom dana jer se jutarnja i dnevna vrednost neće bitnije razlikovati. 

"U većini mesta danas oko 12 stepeni, na krajnjem istoku do 15. Već u ranim jutarnjim satima u Vojvodini je došlo do delimičnog razvedravanja, dok će kiša sve do večernjih sati padati u predelima južno od Save i Dunava. Upravo zbog toga na snazi su žuti i narandžasti meteoalarm, a lokalno će na jugu i jugoistoku pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru", rekla je Gojković. 

Krajem dan i tokom noći dolazi do razvedravanja, što nam donosi veoma hladno jutro. U većini mesta temperature neće prelaziti 5 stepeni, a u planinskim predelima moguće je i formiranje prizemnog mraza. 

"Od sutra pa sve do kraja ove nedelje temperatura će biti prava novembarska, dakle malo iznad 10 stepeni. Prolazak još jednog hladnog fronta prognozira se za petak, a prvi sneg se na planinama očekuje već za dane vikenda", rekla je Gojković. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija