Društvo

Posle kiše i olujnog vetra, danas sunčano, najviša temperatura do 23 stepena: Stiže i promena već od sutra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/11/2023

-

07:32

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Vikend za nama doneo nam je pravo jesenje vreme. Oblaci, kiša i olujni vetar koji su juče zahvatili pojedine delove naše zemlje posledica su premeštanja još jednog hladnog fronta preko Evrope, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković .

Kako kaže, kiša i jak vetar oslabili su tokom noći, a iznad Balkana je došlo do blažeg porasta vazdušnog pritiska i razvedravanja.

"Tako ćemo danas imati pretežno sunčano i mirno vreme, sa temperaturom i do 23 stepena. Zapadni i jugozapadni vetar donose nam nešto topliju vazdušnu masu te će sredinom dana biti od 16 stepeni Celzijusa na krajnjem severu, pa do 23 na zapadu zemlje", rekla je ona. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Gojković dodaje i da nova destabilizacija vremena stiže već sutra poslepodne.

"Vlažna i topla vazdušna masa sa Mediterana doneće nam oblake i dugotrajne padavine. Tako će temperatura još sutra biti do 20 stepeni, ali se u noći između utorka i srede očekuje promena pravca vetra na severni i severozapadni i intenzivnije zahlađenje. Mešanje tople i hladne vazdušne mase uzrokovaće dodatni razvoj oblaka, te će u sredu kiša padati skoro ceo dan", rekla je.

Kako kaže, maksimalna temperatura narednih dana neće prelaziti 15 stepeni, ali od četvrtka sledi novo razvedravanje uz postepen porast temperature.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija