Društvo

Sanirani kvarovi na Zvezdari, Jeremić: Stanari u svojim domovima, bezbednost građana nije bila ugrožena

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2023

-

09:43

Sanirani kvarovi na Zvezdari, Jeremić: Stanari u svojim domovima, bezbednost građana nije bila ugrožena
Sanirani kvarovi na Zvezdari, Jeremić: Stanari u svojim domovima, bezbednost građana nije bila ugrožena - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Na vodovodnoj i gasovodnoj mreži u Šejkinoj ulici na Zvezdari sanirani su kvarovi, zbog kojih su stanari okolnih zgrada juče bili preventivno evakuisani, izjavio je danas za Tanjug Vladan Jeremić, predsednik Gradske opštine Zvezdara. 

On je dodao da su sve službe reagovale pravovremeno i da bezbednost građana nije bila ugrožena, a saobraćaj u tom delu Beograda je normalizovan.

"Juče je u popodnevnim satima, posle 17.30, prilikom radova na sanaciji kvara na vodovodnoj mreži došlo je do oštećenja dela gasovodne mreže. I zbog toga je Šejkina ulica bila zatvorena za saobraćaj, za svaki slučaj bila su prisutna i vatrogasna vozila i pripadnici policije", rekao je Jeremić.

On je ukazao da su stanari okolne tri stambene zajednice preventivno evakuisani.

"Ono što je najvažnije je da su rezultati merenja pokazali da nije bilo prisustva gasa u tim stambenim zajednicama. U večernjim satima došlo je do potpune normalizacije, s obzirom na to da stanari nisu imali vodu, ona je priključena posle 21 sat i najvažnije je da je sve proteklo bez većih posledica i stanari se nalaze u svojim domovima", istakao je Jeremić.

On je dodao da je činjenica da se ovakvi incidenti dešavaju, ali da je važno da su sve službe i svi organi odreagovali pravovremeno i da nije bilo nikakvih ozbiljnijih posledica.

Jeremić je napomenuo da, s obzirom da je ovih dana aktuelna priča o gasifikaciji na Gradskoj opštini Zvezdara, ovaj slučaj nema veze sa radovima na izgradnji nove distributivne mreže. 

Prema njegovim rečima, ekipe su sada u Velikom Mokrom Lugu, ove nedelje će biti i na Zelenom brdu, Malom Mokrom Lugu. 

"Ovo je postojeća gasovodna mreža koja je napravljena pre 20 godina i jeste opomena i nauka da se povede računa kada se interevencije obavljaju da se ne bi ugrozila bezbednost građana", rekao je Jeremić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija