Društvo

U Mađarskoj uhapšen vođa kriminalne grupe po poternici pravosudnih organa Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/11/2023

-

14:55

U Mađarskoj uhapšen vođa kriminalne grupe po poternici pravosudnih organa Srbije
U Mađarskoj uhapšen vođa kriminalne grupe po poternici pravosudnih organa Srbije - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Mađarska policija uhapsila je albanskog državljanina A. N. (1963), osumnjičenog da je kao vođa organizovane kriminalne grupe organizovao krijumčarenje droge, ljudi i oružja iz Albanije, preko Srbije i Mađarske do zemalja Evropske unije, na osnovu međunarodne poternice pravosudnih organa Srbije, saopštio je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Osumnjičeni je uhapšen na osnovu operativnih saznanja Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i on će u narednom periodu biti izručen pravosudnim organima Republike Srbije.

Hapšenje koje je sprovedeno na osnovu raspisane međunarodne poternice pravosudnih organa Republike Srbije nastavak je akcije na suzbijanju ove organizovane kriminalne grupe, koja se sprovodi u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, a u kojoj je nedavno u Srbiji uhapšen suorganizator ove grupe E. S. (1995) i albanski državljanin L. B. (1965), a zaplenjeno je oko kilogram heroina i 50 grama kokaina.

MUP Srbije

 

U okviru ove akcije, srpska policija je u junu ove godine na teritoriji Petrovca na Mlavi uhapsila četiri pripadnika ove organizovane grupe G.M., R.M., S.H. i M. S. kada je zaplenjeno pet kilograma marihuane, 300 grama kokaina, 1,4 kilograma amfetamina, 6,5 kilograma smese lidokain-paracetamol, dve puške, dva pištolja, samostrel, optički nišan, tri okvira za automatsku pušku, više stotina komada municije različitog kalibra, pet uređaja za praćenje, dok je oduzeto više putničkih motornih vozila.

Takođe, uhapšeno je pet lica albanske nacionalnosti sa prebivalištem na teritoriji AP KiM, koja se dovode u vezu sa ovom organizovanom kriminalnom grupom i tom prilikom policija je zaplenila ukupno 40 kilograma opojne droge marihuane koja je transportovana kamionima jedne firme sa sedištem na AP KiM.

MUP Srbije

 

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su na društvenim mrežama veličali terorističku organizaciju "OVK" i propagirali ideju nezavisnosti južne srpske pokrajine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija