Društvo

Vremenska prognoza za vikend: Žuti i narandžasti alarm zbog jakog vetra, i u nedelju oblačno, ali bez padavina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/11/2023

-

08:18

Vremenska prognoza za vikend: Žuti i narandžasti alarm zbog jakog vetra, i u nedelju oblačno, ali bez padavina
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Sredina novembra donela nam je pravo jesenje vreme. Kiša koja je juče padala u celoj zemlji danas je u postepenom slabljenju, dok nas sutra očekuje i delimično razvedravanje. 

Ciklon koji je juče zahvatio našu zemlju sa sobom je doneo veliku količinu kiše, ali i veoma hladan vazduh. Upravo zbog toga kiša je u brdsko - planinskim predelima prelazila u susnežicu i sneg uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, navodi meteološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Tokom celog dana duvaće jak i olujni severozapadni vetar, sa udarima i do 90 km/h. Upravo zbog toga na snazi su žuti i narandžasti meteoalarm. Prepočuje se dodatni oprez u saobraćaju pogotovo u višim predelima. Zbog jakog vetra na planinama će biti uslova za formiranje snežnih nanosa, te obavezno ponesite zimsku opremu.

Pod uticajem jakog vetar oblaci se danas postepeno premeštaju ka jugu zemlje, te će u Vojvodini sredinom dana početi razvedravanje.

Nestabilno i tmurno, ali sa znatno slabijim padavinama ostaje u centralnoj i južnoj Srbiji sve do večernjih sati. Maksimalna temperatura neće prelaziti 7 stepeni, a hladan vetar će uzrokovati i dodatni osećaj hladnoće.

Drugi dan vikenda obeležiće promenljivo oblačno, ali suvo vreme. Temperatura i dalje ostaje ispod proseka, u većini mesta oko 7 stepeni, ali je vetar u osetnom slabljenju.

Početkom sledeće nedelje počinje da duva južni vetar koji nam ponovo donosi toplije vreme.

Prognostički modeli za ponedeljak najavljuju do 14 stepeni, uz smenu sunca i oblaka, a nove padavine očekuju se već od utorka. To znači da je pred nama svega nekoliko sunčanih dana, koje će vrlo brzo zameniti oblaci i kiša.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija