Društvo

Zbog predstojećih praznika, granični prelaz Horgoš 2 radiće 24 sata

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2023

-

11:20

Zbog predstojećih praznika, granični prelaz Horgoš 2 radiće 24 sata
Zbog predstojećih praznika, granični prelaz Horgoš 2 radiće 24 sata - Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

veličina teksta

Aa Aa

Radno vreme međunarodnog graničnog prelaza Horgoš 2 od danas će, zbog očekivanog većeg priliva putnika u vreme predstojećih praznika, biti produženo na dvadesetvoročasovno.

Do kraja januara sledeće godine ovaj granični prelaz će, umesto od 7 do 19 časova, svakodnevno raditi non-stop, od 0 do 24 časa.

Kako navode iz Uprave carina, to se čini zbog pojačanog prometa putnika i prevoznih sredstava preko državne granice, i ne odnosi se na autobuski i teretni saobraćaj. Iz Uprave carina podsećaju putnike da na ovom graničnom prelazu važe ista prava i obaveze za putnike, kao i na svakom drugom.

"Što se tiče deviza, odnosno novca, unos deviza u Srbiju je potpuno slobodan. Mogu da unesu deviza koliko god žele. Ukoliko je iznos veći od deset hiljada evra, tada su dužni to da prijave carinskom službeniku. Što se tiče robe, trebada znaju da je lični prtljag oslobođen od plaćanja carinskih dažbina. U lični prtljag znamo svi šta spada, odeća, obuća, stvari za ličnu higijenu i slično. I za naše državljane je važno da su oslobođeni od plaćanja carine na robu u vrednosti do sto evra, koja je za lične potrebe", rekao je Siniša Antonijević iz Uprave carina.

Komentari (0)

Srbija