Društvo

Oprez zbog ledene kiše koja će stvarati poledicu, osetno toplije u nastavku nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/11/2023

-

08:05

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Pauza od padavina kratko je trajala, pa nam je tako uveliko stigao novi talas. Danas budite na oprezu, jer će biti i ledene kiše koja će stvarati poledicu, rekla je urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kako kaže, meteoalarm je ponovo uključen u većem delu Srbije. Nešto mirnije, dodaje, biće u Bačkoj, Sremu, Beogradu i Šumadiji gde za danas nema upozorenja.

"Novi talas kiše, posledica je vrlo dubokog ciklona koji u ovim trenucima prelazi  preko Srbiije. Njegovo premeštanje usloviće i spuštanje hladnog vazduha sa severa, zato danas računajte na temperaturu koja neće prelaziti 10 podeljak. U danu pred nama oblaci, kiša i sneg. Kiša će se  ponegde lediti pri tlu i tako stvarati opasnu poledicu, zato budite na oprezu bilo da ste pešak ili vozač", rekla je ona.

Kako objašnjava, osećaju prave zime doprinose i jaki udari južnog i jugozapadnog vetra. Zbog vetra će se činiti i da je hladnije nego što to zaista jeste, pa će se živa u termometru kretati od dva do 10 stepeni Celzjusa.

"U nastavku nedelje toplije, i to osetno. Živa u termometru ponovo će se približiti 20 podeljku. Međutm, povremeno će biti i kiše zato je savet da danas kišobran uvek bude pri ruci", rekla je Ćirković.

Komentari (0)

Srbija