Društvo

Novi Sad dobija novu vatrogasnu stanicu: Gradonačelnik Đurić obišao kompleks u Futogu

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

17:24

Novi Sad dobija novu vatrogasnu stanicu: Gradonačelnik Đurić obišao kompleks u Futogu
Novi Sad dobija novu vatrogasnu stanicu: Gradonačelnik Đurić obišao kompleks u Futogu - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je obilazeći lokaciju na kojoj se gradi nova vatrogasna stanica u Futogu, poručio da je mnogo urađeno na stvaranju boljih uslova za rad te službe, između ostalog projektovanje i gradnja nove stanice u Futogu, kao i nabavka vozila i opreme u vrednosti od 142 miliona dinara.

Đurić je zajedno sa v.d. pomoćnika ministra MUP-a načelnikom Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i načelnikom Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojanom Milovcem obišao lokaciju na kojoj se gradi nova vatrogasna stanica u Futogu gde će biti smešteno novoformirano vatrogasno-spasilačko odeljenje, navodi se u saopštenju novosadske Gradske uprave.

Nakon obilaska radova na izgradnji vatrogasne stanice, izvršena je primopredaja novog vatrogasnog vozila u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Novi Sad gde je gradonačelnik Đurić uručio ključeve nove autocisterne sa vatrogasnom opremom vrednosti 28,8 miliona dinara Upravi za vanredne situacije u Novom Sadu.

"Sledeće godine, našim vatrogascima stiže još jedno vatrogasno vozilo i to pokazuje da je poslednjih godina mnogo urađeno na stvaranju boljih uslova za rad te službe, od projektovanja i sada gradnje nove stanice u Futogu, do nabavke vozila i opreme u vrednosti od 142 miliona dinara", rekao je Đurić i dodao da će novi objekat biti na istoj parceli gde se već nalazi kompleks vatrogasne stanice i biće površine od oko 330 kvadratnih metara. 

Završetak radova se očekuje u junu 2024. godine

Grad je u te svrhe, kako je kazao, izdvojio 60 miliona dinara, a završetak radova se očekuje u junu 2024. godine.

"Nadam se da će novi objekat povećati njihovu efikasnost i da će ovo vozilo uticati na pouzdaniji i bolji rad Vatrogasne brigade. Zahvalni smo im na svim akcijama na spasavanju ljudskih života i imovine, a mi ćemo uvek biti tu kao oslonac za sve iskazane potrebe naših vatrogasaca, jer nam je zajednički cilj unapređenje bezbednosti u zajednici", rekao je gradonačelnik.

Čaušić je zahvalio Gradu Novom Sadu na donaciji, kao i na konstantnoj podršci i dobroj saradnji.

"Svake godine Novi Sad odvaja značajna sredstva za kupovinu novih vozila, podržava dobrovoljno vatrogastvo, ali ova godina je istorijska što se tiče ulaganja u Sektor za vandredne situacije. Zahvalan sam Državi i Gradu što obraćaju pažnju na ove ljude koji rizikuju svoje živote, da bi spasili živote i imovinu naših građana", rekao je Čaušić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija