Društvo

Mirović: Novi park kod Spensa sredinom 2025. godine

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2023

-

12:46

Mirović: Novi park kod Spensa sredinom 2025. godine
Mirović: Novi park kod Spensa sredinom 2025. godine - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas, zajedno je sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem, pripremne radove na izgradnji Parka kod SPENS-a koji bi trebalo da bude završen sredinom 2025. godine. 

Mirović je istakao da su uređene zelene površine izuzetno važne za Grad Novi Sad, a da će u novom parku biti zasađeno 50 sadnica. 

"Kada je reč o sadnji, radi se isključivo prema standardima Zavoda za zaštitu prirode i projektanata, svako drvo koje je vredno je obeleženo, a bolesna drveća će biti uklanjana. Verujem da ćemo i pre roka na ovom mestu imati park koji će značiti ne samo za građane već za sve one koji dolaze u Novi Sad", kazao je Mirović.

On je dodao i da će u naredne dve godine izgradnjom Univerzitetskog parka biti završen veliki posao uređenja parkova.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naveo je da će glavni simbol parka biti olimpijska česma postavljena u čast svih šampiona Grada.

"Ti olimpijci su stasavali na mestu gde je ovaj park, a možda ćemo i nazvati ovaj park Olimpijskim. On će imati osam ulaza, javnu rasvetu i amfiteatar za 250 ljudi, a moći će da se postavi i platno za projekciju filmova", rekao je Đurić.

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

On je istakao i da će za najmlađe sugrađane biti postavljena veštačka planina za igranje, dok je u planu da novi zeleni zid odvaja bazen od parka.

Park koji će biti izgrađen na površini od deset hiljada kvadrata, predstavlja zajedničku investiciju Pokrajinske vlade koja je za ovaj projekat izdvojila 370 miliona dinara, i Grada Novog Sada koji je opredelio 59 miliona dinara. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija