Aktuelno

Rekonstrukcija platoa Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Mirović: Prve izložbe o Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2023

-

22:23

Rekonstrukcija platoa Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Mirović: Prve izložbe o Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju
Rekonstrukcija platoa Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Mirović: Prve izložbe o Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju - Copyright Tanjug/Vlada AP Vojvodine/Andrej Pap

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je danas da su počeli radovi na rekonstrukciji platoa Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, koje finansira Pokrajinska vlada. 

''Posle silnih muka i peripetija oko uknjižbe objekta Muzeja savremene umetnosti Vojvodine koji je izgrađen polovinom šezdesetih godina prošlog veka za potrebe Muzeja revolucije, a dozvola za izgradnju glasila je na Savez boraca, počeli su radovi na rekonstrukciji platoa Muzeja koji je već deceniju i više oštećen u velikoj meri'', naveo je Mirović na Instagramu i objavio fotografije na kojima se vidi da je započet rad na rekonstrukciji platoa.

On je izrazio nadu da će izvođači radova ovaj posao obaviti do početka novembra ove godine. 

"Muzej će za to vreme neprekidno raditi, a jedna od prvih izložbi narednih nedelja seli se iz Beograda u Novi Sad i posvećena je Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju, rano preminulim velikanima fudbala. Pokrovitelj sam novosadske izložbe jer sam bio i danas sam njihov veliki poštovalac'', poručio je Mirović.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija