Društvo

Gašić posetio pripadnike MUP-a na granici sa Bugarskom: Policija čini sve da suzbije iregularne migracije

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2023

-

09:40

Gašić posetio pripadnike MUP-a na granici sa Bugarskom: Policija čini sve da suzbije iregularne migracije
Gašić posetio pripadnike MUP-a na granici sa Bugarskom: Policija čini sve da suzbije iregularne migracije - Copyright TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je prilikom obilaska pripadnika MUP-a u Regionalnom centru granične policije prema Bugarskoj da policija predanim radom i istrajnim akcijama na terenu čini sve da suzbije iregularne migracije i obeshrabri i uhapsi sve krijumčare ljudima, i najavio da će u narednim danima biti formiran štab u Preševu.

Ministar je istakao da stalnim angažovanjem kako na severu, tako i na jugoistoku zemlje pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neće dozvoliti da se na bilo koji način ugrozi bezbednost i sigurnost građana Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a. 

Podsetivši da u Srbiju 95 odsto migranata dolazi iz pravca Bugarske i Severne Makedonije, ministar je rekao da će angažovanje policije u ovoj zoni biti dodatno pojačano. 

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na ozbiljan način štite svoju državnu teritoriju i svoje građane i preduzeće sve mere kako bi se sprečili prelasci iregularnih migranata u našu zemlju. Ostaćemo na ovom prostoru, ali i na severu zemlje, sve dok u potpunosti ne rešimo ovaj problem", rekao je Gašić.

Na sastanku sa komandantom Žandarmerije Sašom Kosovićem i drugim rukovodiocima MUP-a, razmotrena je trenutna situacija i precizirani koraci koji će biti preduzeti u narednom periodu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija