Društvo

Savremena magnetna rezonca počela sa radom u Leskovcu: Direktorka RFZO Škodrić očekuje da će rasteretiti liste čekanja

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

16:44

Savremena magnetna rezonca počela sa radom u Leskovcu: Direktorka RFZO Škodrić očekuje da će rasteretiti liste čekanja
Savremena magnetna rezonca počela sa radom u Leskovcu: Direktorka RFZO Škodrić očekuje da će rasteretiti liste čekanja - Copyright RFZO

veličina teksta

Aa Aa

Magnetna rezonanca, prva u Jablaničkom okrugu, počela je danas da radi u bolnici u Leskovcu, a direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić je tom prilikom istakla da je magnetna rezonanca u Leskovcu značajna za ceo jug Srbije jer će se, po njenoj oceni, rasteretiti liste čekanja u Kliničkom centru u Nišu.

RFZO

 

Dodala je i da pacijenti iz Leskovca više neće morati da odlaze u Niš, kao i da će se ovde pregledati i pacijenti iz Vranja dok, prema njenim rečima, bolnica u Vranju ne dobije ovakav aparat u prvoj polovini sledeće godine.

"Ovo je najsavremeniji model magneta, namenjen je za pregled svih organa, uključujući i dojku, što je značajno zbog najsavremenijeg  mamografa koji je bolnica dobila i koji već radi. Ovim će od januara nivo dijagnostičkih pregleda dojke u Leskovcu biti kao na onkološkim institutima", rekla je Radojević Škodrić, saopšteno je iz RFZO.

RFZO

 

Dodala je da je prednost ovog magneta i to što za isto vreme može da se pregleda više pacijenata nego na nekim drugim vrstama magneta.

Najavila je da će se od januara pregledi na magnetnoj rezonanci obavljati u dve smene da se ne bi formirale liste čekanja i da bi pacijenti što pre obavili pregled. 

"Osim magneta i mamografa koje je bolnica već dobila, do kraja godine stiže i angio sala, koju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tako da zajedno sa svim ovim aparatima, bolnica u Leskovcu ima mogućnost sprovođenja najsavremenijih dijagnostičkih i terapijskih procedura", istakla je direktorka RFZO.

Početku rada magnetne rezonance je pored direktorke RFZO prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija