Društvo

Tokom zimskog raspusta organizovani besplatni sportski programi

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2023

-

14:55

Tokom zimskog raspusta organizovani besplatni sportski programi
Osnovna škola "Sveti Sava" - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu će tokom zimskog školskog raspusta od 3. do 21. januara naredne godine u 10 sportskih centara biti organizovani  besplatni sportsko-rekreativni programi, namenjeni učenicima beogradskih osnovnih i srednjih škola uzrasta od sedam do 18 godina.

Među sportskim aktivnostima koje će biti ponuđene učenicima su škole plivanja i rekreativno plivanje, aktivni treninzi košarke, odbojke, fudbala, rukometa, borilačkih sportova, stonog tenisa, plesa i drugih sportova u okviru sportskih kampova, navodi se u saopštenju Beoinfa.

Takođe, đaci će moći da uživaju u klizanju na otvorenim klizalištima na prostoru Kamenog grada na Adi Ciganliji, na "Olimpu" na Zvezdari i u Mladenovcu na klizalištu Sportskog centra "Ljubomir Ivanović Gedža".

Za učenike sa invaliditetom, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program u Sportskom centru "Olimp - Zvezdara".

Cilj besplatnih programa je da tokom zimskog raspusta sportske aktivnosti budu podjednako dostupne svim beogradskim učenicima i da što veći broj učenika aktivno provede slobodno vreme u društvu svojih vršnjaka baveći se sportom, da kroz škole plivanja savladaju održavanje na vodi, kao i osnovne tehnike plivanja, da kroz zabavu i uživanje razviju afinitet prema sportu i da nastave sa aktivnim vežbanjem, a sve u cilju pozitivnog uticaja na zdravlje, kao i sticanja zdravih navika i osnova fizičke kulture.

Programe su organizovali sportski centri u nadležnosti Grada i gradskih opština i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda.

 

Komentari (0)

Srbija