Društvo

Raspisan konkurs za upis u centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, prijave do 29. decembra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/12/2023

-

15:08

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.100 polaznika u centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, a kandidati mogu da se prijave do 29. decembra. Obuka traje 22 nedelje, nakon čega se polaznici COPO centra raspoređuju na radna mesta u područnim jedinicama za koje su konkursali. 

"Policijska obuka traje 22 nedelje, od toga 20 nedelja je obuka koja će biti realizovana u Centru za osnovnu policijsku obuku. Jedna nedelja je u organizovanim jedinicama MUP-a, to je praktična nastava i jedna nedelja je na terenske obuke. Nakon te osnovne policijske obuke za policajce, za granične policajce tu je još četiri nedelje dodatne obuke, a za kolege iz saobraćajne policije oni imaju još sedam nedelja nakon osnovne policijske obuke", rekao je Zoran Dženovljanović iz Uprave granične policije za Euronews Srbija.

Dženovljanović je zatim pojasnio koja će oblast biti u fokusu obuke, kao i koja je procedura za podnošenje prijave.

"U tih dodatnih četiri ili sedam nedelja, u zavisnosti od radnog mesta, poseban akcenat se stavlja na zakonodavni okvir koji je specifičan za postupanje tih policijskih službenika, kao i na praktičnu obuku u centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Kandidati podnose prijavu Područnoj policijskoj upravi, to je Područna organizaciona jedinica i mogu podneti samo jednu prijavu u kojoj navode za koje radno mesto konkurišu i odmah ga rangiraju", kazao je on.

Komentari (0)

Srbija