Društvo

Zabelela se Srbija - na Zlatiboru 15 centimetra snega, svi putevi očišćeni i posuti solju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

08/01/2024

-

09:08

Zabelela se Srbija - na Zlatiboru 15 centimetra snega, svi putevi očišćeni i posuti solju
Zabelela se Srbija - na Zlatiboru 15 centimetra snega, svi putevi očišćeni i posuti solju - Copyright Tanjug/REC Media/bg

veličina teksta

Aa Aa

Sneg je ovog jutra dočekao Beograđane i Novosađane, a od planina Zlatibor se već zabeleo. Na teritoriji Zlatiborskog okruga sneg je padao tokom cele noći, a najviše ga ima Zlatiboru, gde je visina snežnog pokrivača 15 centimetara, saznaje Tanjug u Putevima Užice.

Na Zlataru ima 7- 8 centimetara snega, a na Tari i Debelom Brdu manje od 10 centimetara. Ekipe putara su radile cele noći, a na terenu je bilo 12 kamiona. 

Tanjug/REC Media/bg

 

Jutros su svi putevi očišćeni i posuti solju, jer je temperatura ispod nule. Zabrana za teretni saobraćaj važi samo za Taru i Debelo brdo. Sve ekipe Puteva Užice su na terenu 24 sata, a kako su najavljene nove padavine manjeg intenzieta, ali i mraz, vozačima se preporučuje maksimalan oprez u vožnji.

Zabeleli su se i Novi Sad i Beograd gde se sneg nije zadržavao puno na saobraćajnicama, ali je ipak otežavao vožnju pojedinim vozačima.

 

Inače, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je ranije da se u Srbiji danas očekuje oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom.

Euronews Srbija/Jovana Stanković

 

Euronews Srbija/Jovana Stanković

 

Euronews Srbija/Jovana Stanković

 

Na području opštine Lučani sneg pada od ranih jutarnjih časova, ali za sada nije doveo do smetnji u odvijanju saobraćaja niti snabdevanju električnom energijom.

"Snega ima od pet centimetara u nižim do 10 centimetara u višim predelima opštine Lučani. Situacija je za sada pod kontrolom. Svi putni pravci su prohodni, snabdevanje električnom energijom je redovno", rekao je za Tanjug pomoćnik predsednika opštine Lučani Milija Milenković.

Zimska služba opštine Lučani dežura 24 časa i tokom noći je bila na terenu, a u slučaju većeg snega i meštani dragačevskih sela priključiće se čišćenju, pre svega seoskih i nekategorisanih putnih pravaca.

U Srbiji i u utorak ledeni dan, ujutru slab i umeren mraz, a dnevna temperatura ispod 0 stepeni. Tokom dana oblačno, pre podne povremeno sa slabim snegom, posle podne prestanak padavina. Od srede uglavnom suvo, uz umerene i jake jutarnje mrazeve i mestimično maglu, a danju hladno sa temperaturom oko 0 stepeni Celzijusa.

Komentari (0)

Srbija