Društvo

Putevi Srbije: Sneg do pet centimetara na nekoliko deonica puteva u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2024

-

07:20

Putevi Srbije: Sneg do pet centimetara na nekoliko deonica puteva u Srbiji
Putevi Srbije: Sneg do pet centimetara na nekoliko deonica puteva u Srbiji - Copyright Tanjug/Branko Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na deonicama Divljaka-Ivanjica-Javor i Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Prema podacima Zimske službe "Puteva Srbije" u 5:15, na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Valjeva, Kolubare, Kruševca, Mačve, Užica i Zaječara. 

Na području Zaječara, sitni odroni učestali su duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama, najviše na putu Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Postoji, takođe, mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Na autoputu I A reda broj 1 zbog pojave magle, na deonicama od Novih Banovaca do Bubanj Potoka vidljivost je smanjena na 100 metara, od Dobanovaca do Beograda na 100-200 metara, a od Beograda do Batočine na 200 metara.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

I B-27 granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) - Loznica - Osečina - Valjevo - Slovac

II A-137   Šabac - Volujac - Zavlaka - Banja Badanja - Krupanj - Gračanica

II A-139   Krst - Korenita - Krupanj

II A-141   Debrc - Banjani - Ub - Novaci - Koceljeva - Šabačka Kamenica - Donje Crniljevo - Osečina - Gunjaci - Pecka - Ljubovija

II A-170   Valjevo - Poćuta - Debelo brdo

II B-335   Krupanj - Šljivova

II B-338   Valjevo - Lelić - Mravinjci

II A-170   Debelo Brdo - Rogačica - Bajina bašta - Kaluđerske bare - Kremna

II A-210   Jošanička Banja - Kopaonik

II A-257   Šarena Bukva (Mačkov Kamen) - Stolice

II B-330   Loznica - Zajača - Šarena bukva - Mačkov kamen

II A-199   Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica

II B-403   Kaluđerske Bare - Mitrovac - Zaovine

II A-210   Kopaonik - Rudnica

II A-211   Kopaonik - Jaram

II A-198   Raška - Kuti - Odvraćenica

Kamioni na Batrovcima i Gradini čekaju osam sati

Teretna motorna vozila na graničnim prelazima Batrovci i Gradina, na izlazu iz zemlje, čekaju osam sati, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.15, na prelazu Bogojevo, takođe na izlazu, kamioni čekaju četiri sata, na Horgošu sat i po, a na Šidu jedan sat.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila. Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.
 

Komentari (0)

Srbija