Društvo

Ispitivanjem oštećene nastavljeno suđenje instruktoru optuženom za silovanje

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2024

-

14:21

Ispitivanjem oštećene nastavljeno suđenje instruktoru optuženom za silovanje
Ispitivanjem oštećene nastavljeno suđenje instruktoru optuženom za silovanje - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem oštećene (27) nastavljeno suđenje Milošu Đukiću (69), optuženom da je počinio više krivičnih dela silovanja i polnog uznemiravanja nad polaznicama škole jahanja od kojih su neke bile maloletne. 

Oštećena je svedočila putem video veze iz prostorije za oštećene, a okrivljeni je iz pritvora doveden u invalidskim kolicima.

Ona je ispričala da je krajem 2019. početkom 2020. godine počela da dolazi u konjički klub i da je u početku dolazila jednom ili dvaput nedeljno budući da je bila zima, a da je kasnije sa dolaskom lepšeg vremena počela da dolazi češće i ponekad provodila ceo dan u klubu.

Navela je da je za klub saznala preko zajedničkog prijatelja nje i suvlasnice kluba M.G. i dodala da se u klubu nalazio konj koji je ranije bio kod nje u pansionu.

"Tog konja sam zavolela i otišla sam u klub da ga vidim, a tako sam i počela da treniram", rekla je oštećena.

Ispričala je i da je u početku dobijala samo komentare i smernice od okrivljenog kako da jaše i dodala je da joj je Miloš Đukić tom prilikom rekao da želi da je vidi kako doživljava vrhunac dok jaše kao i da bi trebalo da bude glasna.

Navela je da se prvi incident dogodio u julu 2021. nakon treninga kada ju je Đukić pozvao kod njega u sobu i tada joj rekao da ga njeno jahanje uzbuđuje i da više ne može da se kontroliše i da bi voleo da ima odnose sa njom.

Oštećena je ispričala da je u tom trenutku bila u stanju paralize i da je želela da skrene sa teme, ali da je okrivljeni želeo da priča samo o tim stvarima.

Prema njenim rečima, sledeći incident dogodio se u septembru 2021. godine kada je, kako je ispričala, bila sama u klubu sa Đukićem.

"Nakon što sam završila čas jahanja, otišla sam u prostoriju gde se svi okupljamo, a tamo je, na klupi preko puta mene, sedeo i Đukić koji je gledao u telefon", ispričala je oštećena.

Rekla je da je legla na klupu, zatvorila oči i da je u jednom trenutku osetila kako joj je okrivljeni stavio ruku na donji stomak i poljubio je u grudi.

Dodala je da je u tom trenutku osetila gađenje i prema Đukiću i prema samoj sebi.

"Birala sam da ćutim o tome što se dogodilo i izbegavala sam da bilo kome kažem jer sam mislila da sam ja kriva", rekla je oštećena.

Dodala je da se u oktobru 2021. godine dogodio još jedan incident kada joj je, kako je ispričala, okrivljeni prišao, zagrlio je i pokušao da je poljubi direktno u usne, ali da je ona uspela da se izmakne te da ju je poljubio u ivicu usne.

Oštećena je odgovarajući na pitanja advokata odbrane ispričala da u početku nije razgovarala ni sa kim o onome što se dogodilo, ali da je počela da priča tek kada je jedna od oštećenih koja je maloletna ispričala šta se njoj dogodilo.

Dodala je i da je jedna od devojaka sve što se dešavalo u klubu ispričala suvlasnici konjičkog kluba M.G. koja je tada rekla da će zaštititi devojke.

Dodala je da je M.G. pozvala i druge devojke koje su ranije dolazile u klub i rekla im da je Miloš Đ. isteran iz kluba.

Oštećena je rekla da je u klubu ostala zbog konja, ali i zbog jedne od oštećenih devojaka koja je u tom trenutku teško podnosila ono kroz šta je prošla i često je plakala.

Navela je i da je prva osoba kojoj je mogla da se poveri, da joj se otvori, da joj ispriča sve detalje, ali i da plače pred njom bila oštećena K.Š. 

Optuženi je na pitanje veća da li ima nekih pitanja ili komentara rekao da nema pitanja, a da kada bi krenuo da komentariše to bi, prema njegovim rečima, trajalo dva sata. 

Nastavak suđenja zakazan je za 12. februar kada će svedočiti još dve oštećene, dok će naknadno biti odlučeno kada će svedočiti oštećena koja je i dalje maloletna.

Đukić je na početku suđenja rekao da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, te je dodao da nije tačno da je učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da devojke  koje su ga prijavile "nisu u pravu". 

Optuženi je na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, na pitanje sudije kako se izjašnjava na optužbe rekao da nije kriv.  

Miloš Đ. je optužen da je izvršio krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela. 

Uhapšen je sredinom septembra prošle godine i od tad se nalazi u pritvoru. 

On se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja.  

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina. 

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje. 

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.   

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina. 
 

Komentari (0)

Srbija