Društvo

I dalje velike gužve na graničnim prelazima, zadržavanja i do tri sata

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Tanjug

01/08/2021

-

18:52

I dalje velike gužve na graničnim prelazima, zadržavanja i do tri sata
Gužve na svim graničnim prelazima - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Na graničnim prelazima i dalje su velike kolone putničkih automobila. Kako navode iz Uprave granične policije, prema podacima od 17.15 sati, najveće gužve su na prelazima Hrogoš i Gradina, u oba smera, a čeka se i do tri sata.

Na graničnom prelazu Hogoš, što se tiče ulaza u zemlju, putnička vozila i autobusi zadržavaju se oko sat vremena. Na prelazu Horgoš 2, na izlazu iz zemlje, čeka se se 120 minuta, dok je za ulaz potrebno oko 180 minuta.

Printscreen AMSS

 

Velika gužva je i na Gradini. Prilikom izlaska iz zemlje putnička vozila čekaju 90 minuta, na Preševu, na izlazu, čekaju 60 minuta, na prelazu Gostun 30 minuta, prilikom izlaska iz zemlje, a 60 prilikom ulaska.

Na graničnom prelazu Jabuka, na ulazu, zadržavanje za putnička vozila je oko 30 minuta, na prelazu Špiljani, na izlazu i ulazu, čeka se 30 minuta, na prelazu Uvac, na izlazu, čeka se 20 minuta, a na ulazu 30 minuta.

Na prelazu Kotroman, na izlazu i ulazu, zadržavanje za putnička vozila je 40 minuta, na Batrovcima, na ulazu, zadržavanje je 150 minuta, na prelazu Šid, na ulazu, 120 minuta.
Na prelazu Sremska Rača, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 50 minuta, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, 60 minuta, na prelazu Šid, na izlazu, 120 minuta.
Gužve su i na naplatnim stanicama.

Printscreen AMSS

 

Kako navode iz Puteva Srbije na naplatnoj stanici Stara Pazova vozila se zadržavaju 15 minuta.

Na ostalim naplatnim stanicama na autoputevima u nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u zemlju, putnička vozila i autobusi zadrzavaju se 60 minuta.

Izmena režima saobraćaja na pojedinim deonicama

Putevi Srbije upozoravaju i na izmenu u režimu saobraćaja na pojedinim deonicama, pa tako na deonici Stara Pazova - Stari Banovci do 10. avgusta traje izmena režima saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza. Iz pravca Beograda zatvoreno je isključenje za Stare Banovce.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Alternativni putni pravac je petlja Nova Pazova. Iz pravca Novog Sada uključenje za Stare Banovce moguće preko petlje Stara Pazova ili petlje Nova Pazova.

Na auto-putu E-75, Bubanj Potok (most 31), u oba smera - do 20. avgusta zbog radova je za saobraćaj zatvoren deo preticajne trake u oba smera.

Upozorenje zbog visokih temperatura

Letnje vrućine i temperature koje u najtoplijem delu dana prelaze 35 stepeni, pa utiču na česte kvarove na vozilu, a koji donose nove i nepredviđene neprijatnosti vozaču i putnicima, zato vožnju planirajte pre 11 i posle 17 časova, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija