Društvo

Kilometarske kolone na granicama: Čeka se satima, a za popodne je najavljen još veći kolaps

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Tanjug

31/07/2021

-

17:03

Kilometarske kolone na granicama: Čeka se satima, a za popodne je najavljen još veći kolaps
Gužve na graničnim prelazima - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Dugi redovi i višesatna čekanja na graničnim prelazima i dalje traju. Zbog smene turista ovog vikenda saobraćaj je dodatno pojačan na autoputevima ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji. Velike gužve su sada i u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj, pa su na graničnim prelazima zadržavanja oko dva sata.

Za razliku od jutros kada nije bilo gužve na naplatnim stanicama, sada je situacija drugačija. Gužva na naplatnoj rampi kod Subotice i Stare Pazovepa, pa se saobraćaj odvija usporeno, saopštio je AMSS. 

Na kamerama MUP koje snimaju stanje na graničnim prelazima, u 17 časova vide se velike kolone vozila na Kelebiji i na Horgošu. Putnici koji su krenuli ka Crnoj Gori čekaju u dugim kolonama na graničnom prelazu Jabuka, dok za ulaz u Srbiju nema gužve. Kolone su i na prelazu Špiljani za izlaz iz Srbije.

Na Batrovcima su izuzetno velike kolone i na ulazu i na izlazu u zemlju, ista situacija je i na graničnom prelazu Šid. Kolone su i na graničnom prelazu Gradina, kolone su i na ulazu i na izlazu iz Bugarske.

Ništa bolje nije ni na granici sa Severnom Makedonijom.   

Gužve jedino nema na graničnom prelazu Vatin na granici sa Rumunijom. 

Ono što se takođe predviđa je da će u poslednjem julskom vikendu smene turista  i zadržavanja na putevima i granicama posle podne biti još veća.

Prema informacijama Uprave granične policije i dalje je najveća gužva na Horgošu, na izlazu, gde putnička vozila čekaju oko dva sata. Nešto manje se čeka na ulazak u Srbiju, oko sat vremena.

Na Kelebiji, na ulazu, zadržavanje je oko sat vremena kao i  kao i na Gradini na izlazu.

Printscreen AMSS

 

Sa druge strane, na Preševu, na izlazu iz Srbije, čeka se malo duže, pa je zadržavanje za automobile oko dva sata.

Na Batrovcima na ulazu čeka se oko sat, koliko i na Šidu. Na Špiljanima, na izlazu se čeka oko 40 minuta.

Printscreen AMSS

 

Danas se veliki broj vozila očekuje i na autoputu Miloš Veliki zbog toga povremeno može biti usporenog prolaska i na naplatnoj rampi kod Preljine.

Vremenski uslovi su pravi letnji, a u najtoplijem delu dana ne preporučuje se vožnja ukoliko nije neophodna, ukazuje AMSS.

Hrvatski MUP objavio snimak iz vazduha - kolone i duga čekanja na granicama

MUP u Hrtvatskoj je na svom Tviter nalgu objavio je snimak  iz vazduha gde navode da je ovaj vikend "udarni" bar što se tiče prelaska granica, ali i na putevima koji vode ka moru u smeru Zagreba. 

Vrlo je gust saobraćaj je na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smera, Mađarskomm kao i sa Srbijom. Od ranog jutra čeka se i po više sati, navodi Index.hr.

 

 

Velika gužva je na putu A1 Zagreb-Split-Ploče, upravo zbog toga što su svi krenuli ka moru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija