Društvo

Kolone automobila, čeka se i po dva sata: Najveća gužva na Horgošu, slično i na drugim graničnim prelazima

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Tanjug

31/07/2021

-

11:00

Kolone automobila, čeka se i po dva sata: Najveća gužva na Horgošu, slično i na drugim graničnim prelazima
Kolone automobila, čeka se i po dva sata: Najveća gužva na Horgošu, slično i na drugim graničnim prelazima - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Saobraćaj u Srbiji dodatno je zbog smene turista tokom vikenda i krajem meseca pojačan na autoputevima ka Bugarskoj i Makedoniji, kao i u suprotnom smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S). Zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Horgoš prema Mađarskoj, saobraćaj se preusmerava na granični prelaz Kelebija, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Inače, najveće gužve se stvaraju prilikom izlaza iz zemlje i to za putnička vozila, dok, što se tiče teretnih, nema većih zadržavanja.

Kako se navodi iz AMSS-a, veliki broj vozila danas se očekuje i na autoputu Miloš Veliki. Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji vozila na Horgošu na izlazu čekaju oko dva sata, a na ulazu 60 minuta. Upravo se zbog tih gužvi saobraćaj preusmerava na granični prelaz Kelebija, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Kako se dalje navodi, saobraćaj se preusmerava na auto-putu E-75 kod petlje Subotica jug "Y" krakom prema prelazu Kelebija.

Printscreen AMSS

 

Za sada se na ulazu na graničnom prelazu Kelebiji čeka se nešto manje - oko  60 minuta. Na Gradini na izlazu iz Srbije takođe sat vremena, a kako se navodi, kolone putničkih automobila počele su da se formiraju od ranog jutra.

Printscreen AMSS

 

Kod Preševa vozila na izlazu se čeka nešto duže oko dva sata, a na Batrovcima i kod Šida na ulazu oko 60 minuta.

Printscreen AMSS

 

Na teretnim terminalima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Na Merdaru duge kolone, zadržavanje i do tri sata

Na administrativnom prelazu Merdare stvaraju se velike gužve, a zadržavanja su i do tri sata. Kako prenosi Kosovo onlajn, gužve su zbog dolaska brojnih putnika koji dolaze na Kosovo, a Merdare je prelaz koji najčešć koriste i turisti iz Srbije koji su na letovanje krenuli u Albaniju.

 

 

Kosovski centar za upravljanje granicama upozorio je u objavi na Fejsbuku da su trenutna zadržavanja na Merdaru, u oba pravca, do tri sata. Prema njihovim navodima, na ostalim prelazima prema Kosovu nema dužih zadržavanja.

 

Oprez zbog visokih temperatura

Kako navode iz AMSS-a preporuka vozačima je da voze pažljivo i ukazuju na oprez zbog visokih temperatura.

Takođe, zbog kraja radne nedelje, početka vikenda i špica turističke sezone, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana na svim važnijim putnim pravcima, a posebno na koridoru 10, autoputu Miloš Veliki kao i na putevima prvog reda koji vode ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Radovi na putevima širom Srbije

Kako navode iz Puteva Srbije, na auto-putu E-75, Beška - Maradik, do 31. avgusta izvode se radovi na popravci mosta "Patkine vode", za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, smer Novi Sad - Beograd, a saobraćaj se odvija dvosmerno levom kolovoznom trakom, smer Beograd - Novi Sad.

E-Stock/Konstantin Bajčetić

 

Niška Banja - Crvena Reka, do 26. oktobra obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju. Alternativni putni pravac: Niška Banja-Prosek i Prosek-Crvena Reka.

Preporuka za vas

Na Gostunu putnička vozila čekaju 40 minuta, na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja

Komentari (0)

Srbija