Novosti

I danas velike gužve na granicama: Zbog zastoja na Gradini obustavljen saobraćaj u dva tunela

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

01/08/2021

-

11:10

I danas velike gužve na granicama: Zbog zastoja na Gradini obustavljen saobraćaj u dva tunela
I danas velike gužve na granicama: Zbog zastoja na Gradini obustavljen saobraćaj u dva tunela - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Pojačan saobraćaj zabeležen je na svim frekvetnim putevima, naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Budući da je početak avgusta period takozvane "smene turista", i danas su očekivane velike gužve na graničnim prelazima, kako kod izlaza tako i kod ulaza u Srbiju.

"Zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Gradina ka Bugarskoj, na auto-putu E-80, na snazi je obustava saobraćaja u tunelima Pržojna Padina i Progon", saopštili su iz Puteva Srbije.

Na izlaz vozila čekaju u proseku oko 90 minuta, a na ulazu u Srbiju oko 30 minuta.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 15.50 časova, zadržavanja putničkih vozila na uzlazu i izlazu iz Srbije od pola sata do 90 minuta.

Gužve su i na velikim graničnim prelazima sa Mađarskom, a najveće na Horgošu gde vozila u kolonama i na ulazu i na izlazu iz zemlje čekaju oko sat vremena.

mup.gov.rs

Horgoš

Na graničnom prelazu Kelebija, u oba smera je zadržavanje najmanje 60 minuta.

mup.gov.rs

Kelebija

Kod graničnog prelaza Gradina na ulazu iz Bugarske nema zadržavanja, ali su se na izlazu formirale velike kolone, a čekanje je oko 60 minuta.

mup.gov.rs

Gradina

Kod ulaska u Severnu Makedoniju na prelazu Prešovo zabeležena je velika frekvencija vozila. Iako su otvoreni svi šalteri, formirale su se dugačke kolone.

Situacija je veoma sliča i kod GP Jabuga gde i za izlazak i za ulazak u Crnu Goru čeka se oko 60 minuta.

mup.gov.rs

Preševo

Upozorenje zbog visokih temperatura

Letnje vrućine i temperature koje u najtoplijem delu dana prelaze 35 podeljak utiču nas česte kvarove na vozilu, a koji donose nove i nepredviđene neprijatnosti vozaču i putnicima, zato vožnju planirajte pre 11 i posle 17 časova, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na svim graničnim prelazima prema Rumuniji, u periodu od 11 do 19 časova, zbog visokih temperatura biće obustavljeno odvijanje saobraćaja za teretna vozila, osim za prioritete - kvarljiva roba, voće, povrće, žive životinje, pune cisterne.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja