Društvo

"Stop akušerskom nasilju": Održa protest u Sremskoj Mitrovici zbog smrti bebe

Komentari

Autor: Fonet

20/01/2024

-

16:21

"Stop akušerskom nasilju": Održa protest u Sremskoj Mitrovici zbog smrti bebe
"Stop akušerskom nasilju": Održa protest u Sremskoj Mitrovici zbog smrti bebe - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Ispred gradske Skupštine Sremske Mitrovice održan je protest "Zaštitimo mame i bebe", u organizaciji lokalnog tima Kreni-promeni i neformalnog feminističkog kolektiva Ženska solidarnost.

Okupljeni su istakli transparente "Zajedno protiv tišine, stop akušerskom nasilju!", "Zahtevamo pratnju na porođaju", "Prisutnost je pravo", "Za porođaj bez straha", "Anđeli su na nebu, pravdu tražimo na zemlji", "Porodilište, a ne mučilište", "Rana zaraste trauma je večna", "Za dostojanstven porođaj".

Povod protesta je slučaj porodilje Marice Mihajlović koja je javnosti saopštila da je zbog lekara M.M. iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici pri porođaju 12. januara izgubila bebu, jer ju je lekar tokom porođaja fizički maltretirao, pretio.

Fonet/Marko Dragoslavić

 

Marica Mihajlović je medijima ispričala kroz kakvu je torturu prošla tokom lekarske intervencije, tvrdeći da su ostali pacijenti čuli njeno zapomaganje i molbu upućenu lekaru da joj pomogne i spasi bebu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, lekar je priveden, jer postoje osnovi sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija