Društvo

Početak nedelje obeležava hladno vreme i zubato sunce - u narednim danima stiže talas kiše i snega, ali i otopljenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/01/2024

-

07:33

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U narednim danima stiže i novi talas kiše i snega, ali i otopljenje. U celoj zemlji do kraja dana biće suvo, a nedelja pred nama biće zanimljiva u meteorološkom smislu, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Nanaradžasti meteoalarm uključen je u većem delu Srbije, a kako Ćirković objašnjava to se dešava zbog niske temperature koja se očekuje i u kasnim večernjim satima kao i poledice koja može biti izuzetno opasna.

"Vremenske prilike u našoj zemlji trenutno kreira snažan anticiklon, zbog kog je vazdušni pritisak iznad normale. Takođe, još samo danas ovaj anticiklon će nas štititi od ovih kišonosnih oblaka koji će u Srbiju stići sutra. Međutim, današnji dan biće vedar i sunčan. Nešto više oblaka biće iznad Negotinske i Timočke Krajine, ali iz tih oblaka neće padati kiša", rekla je ona.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Promenu vremena koja stiže sutra najaviće nam sve jači vetar koji će duvati sa juga i jugozapada.

"Kada je reč o temperaturi, treba napomenuti da je mraz od jutros bio poslednji jak u ovoj sedmici. U danu pred nama biće prijatnije, ali sa temperaturom do pet do šest stepeni iznad nule. Tačnije, kretaće se od nule u Negotinu, do šest, koliko bi trebalo biti izmereno, u Beogradu i Loznici", kaže Ćirković.

U narednim danima bez jakog mraza tokom noći i jutra, ali i dalje hladno. Prolazno naoblačenje zahvatiće Srbiju i većem delu zemlje doneti kišu, ponegde susnežicu i sneg. Od srede osteno toplije sa maksimalnom temperaturom i do 15 stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija