Društvo

Još jedan ledeni dan pred nama, temperatura do nule: Kad nam stiže "proleće"?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/01/2024

-

07:45

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je i dalje okovana ledom i snegom. Iz temperaturnog minusa izlazimo uskoro, odnosno krajem nedelje. Do tada ledeno hladno sa temperaturom do nule, rekla je urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kako dodaje, zbog niske temperature veći deo snega se zadržao. Visina se trenutno kreće od jedan centimetar u Kraljevu do 26 centimetara na Kopaoniku.

"Vreme je stabilno bez oblaka na vidiku. Horizontalna vidljivost je smanjena zbog guste magle, koja je posledica snažnog anticiklona koji se prostire preko cele Evopre. U danu pred nama, u većini mesta sunčano i vedro, ali i veoma hladno. Po kotlinama, nizijama i dolinama magla će se zadržati duže, uz kratkotrajno razvedravanje tokom dana", kaže ona.

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Dužem zadržavanju magle, pogoduje mirno vreme bez vetra. Baš tako će biti u narednim satima. U prizemnom sloju povremeno će duvati veoma slab vetar severnog pravca.

"Magla i vetar u kombinaciji će danas uticati na vrednost temperature. Danas u najtoplijem deo dana od minus tri do nule. U plusu će biti samo na istoku zemlje, gde se očekuje do tri stepena Celzijusa", kaže ona.

U petak u Srbiju stiže novo naoblačenje i iz tih oblaka povremeno će provejavati sneg. Temperatura će postepeno da raste i već će sutra u mnogim gradovima biti u plusu, ali samo tokom dana.

Ujutru će i dalje biti mraza i minusa. Osetno otopljenje očekuje se početkom naredne sedmice i kako stvari za sada stoje, proleće nam se vraća u drugoj dekadi januara.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Srbija