Društvo

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije preduzeo niz mera: Propust zemaljskog osoblja na aerodromu "Nikola Tesla"

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2024

-

10:01

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije preduzeo niz mera: Propust zemaljskog osoblja na aerodromu "Nikola Tesla"
Tanjug Video - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je danas, povodom greške u obaveznom toku putnika na aerodromskom teminalu aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu u nedelju, da je vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrdio da je došlo do propusta osoblja zemaljskog opsluživanja i da će preduzeti odgovarajuće mere prema operateru aerodroma i svim odgovornim licima.

"Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS će i tokom današnjeg dana, nastaviti inspekcijski nadzor u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do događaja, i u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju preduzeti odgovarajuće mere prema operateru aerodroma Belgrade Airport i svim odgovornim licima", navodi se u saopštenju Direktorata.

Direktorat je saopštio da je kao nadležno regulatorno i nadzorno telo u oblasti vazdušnog saobraćaja u Republici Srbiji, preduzeo niz mera u cilju utvrđivanja jučerašnje greške u obaveznom toku putnika na aerodromskom teminalu aerodroma.

Tanjug Video

 

"U okviru ovih procedura, inspektori Direktorata su po hitnom postupku sproveli vanredni inspekcijski nadzor, tokom kojeg su uzete izjave od zaposlenih u Belgrade Airport, nakon čega je utvrđeno da je došlo do propusta osoblja zemaljskog opsluživanja", precizira Direktorat. 

 

 

Podsetimo, na aerodromu "Nikola Tesla" sinoć je došlo do privremene obustave letova jer su putnici na odlaznom terminalu morali ponovo da prođu kroz obaveznu kontrolu zbog propusta u praćenju dolaznih putnika od strane nadležnih službi. Iz MUP-a su se tada oglasili i  precizirali da su gužve nastale zbog obustave pasoške kontrole nestale 20 minuta posle njenog ponovnog uspostavljanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija