Društvo

Putevi Srbije: Sneg, magla i poledica na nekim putnim pravcima

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2024

-

07:20

Putevi Srbije: Sneg, magla i poledica na nekim putnim pravcima
Putevi Srbije: Sneg, magla i poledica na nekim putnim pravcima - Copyright Euronews Srbija/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na putnim pravcima I B-21, Divljaka - Ivanjica - Javor, I B-40, Vladičin Han - Surdulica - granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), II A-231, Vlasinsko Jezero - granica sa Bugarskom (Ribarci), II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, kao i I B-29, Nova Varoš - Aljinovići, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Prema podacima Zimske službe "Puteva Srbije" u 5.05, na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare, Ivanjice, Užica, Valjeva, Vranja i Mačve. 

Na području Zaječara, sitni odroni učestali su duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama, najviše na putu Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Na autoputu I A reda broj 1, na deonici od Batočine do Jagodina i od Ćuprije do Pojata, mestimično ima magle koja smanjuje vidljivost na 100 metara.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova i kotlina.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

I B-27 granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) - Loznica - Osečina - Valjevo - Slovac

II A-137   Šabac - Volujac - Zavlaka - Banja Badanja - Krupanj - Gračanica

II A-139   Krst - Korenita - Krupanj

II A-141   Debrc - Banjani - Ub - Novaci - Koceljeva - Šabačka Kamenica - Donje Crniljevo - Osečina - Gunjaci - Pecka - Ljubovija

II A-170   Valjevo - Poćuta - Debelo brdo

II B-335   Krupanj - Šljivova

II B-338   Valjevo - Lelić - Mravinjci

II A-170   Debelo Brdo - Rogačica - Bajina bašta - Kaluđerske bare - Kremna

II A-210   Jošanička Banja - Kopaonik

II A-257   Šarena Bukva (Mačkov Kamen) - Stolice

II B-330   Loznica - Zajača - Šarena bukva - Mačkov kamen

II A-199   Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica

II B-403   Kaluđerske Bare - Mitrovac - Zaovine

II A-210   Kopaonik - Rudnica

II A-211   Kopaonik - Jaram

II A-198   Raška - Kuti - Odvraćenica

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. 
 

Komentari (0)

Srbija