Društvo

Ministarstvo prosvete: Nismo uputili zahtev za izjašnjavanje o produžetku sretenjskog raspusta

Komentari

Autor: S.T.

07/02/2024

-

13:34

Ministarstvo prosvete: Nismo uputili zahtev za izjašnjavanje o produžetku sretenjskog raspusta
Ministarstvo prosvete: Nismo uputili zahtev za izjašnjavanje o produžetku sretenjskog raspusta - Copyright E-Stock/Dušan Milenković, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da nisu uputili nikakav zahtev direktorima škola koji se odnosi na izjašnjavanje po pitanju produžetka Sretenjskog raspusta na celu sledeću nedelju, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu prosvete.

Inače, kako nezvanično saznajemo spekulacije o produženju mini odmora na celu narednu nedelju krenule su od direktora pojedinih škola. Naime, neki od njih su u neformalnim komunikacijama u okviru opštinskih aktiva škola predložili da se produži đačka pauza za Sretenje, koja je predviđena za 15. i 16. februar, na celu narednu nedelju. Predlog je stigao jer sve teže organizuju nastavu zbog velikog broja obolelih nastavnika od gripa i drugih respiratornih infekcija.

"Kao i uvek odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije, Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut“, koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju", kažu u Ministarstvu prosvete za Euronews Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija