Društvo

"Na istoj smo strani": Đukić Dejanović u Prijepolju sa direktorima škola o prevenciji nasilja

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2024

-

14:30

"Na istoj smo strani": Đukić Dejanović u Prijepolju sa direktorima škola o prevenciji nasilja
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović sastala se danas u Prijepolju sa direktorima osnovnih i srednjih škola i predškolske ustanove, sa kojima je razgovarala o prevenciji nasilja, funkcionisanju ustanova i organizaciji obrazovno-vaspitnog rada.

Ministarka je poručila da je važno da se čuje njihovo mišljenje o svim važnim temama.

"Na istoj smo strani, mi smo tim i naš zajednički cilj i svrha našeg delovanja je dobrobit dece i učenika", rekla je Đukić Dejanović, a saopštilo Ministarstvo prosvete.

Ona je podsetila da je Ministarstvo prosvete, kada je u pitanju oblast zaštite od nasilja, paralelno radilo na unapređivanju zakonske i podzakonske regulative u oblasti zaštite od nasilja i jačanju vaspitne uloge ustanova, kroz razvijanje i realizaciju preventivnih programa.

Ministarka je dodala da se u okviru realizacije aktivnosti Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih Vlade Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, Institut za mentalno zdravlje i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) organizuju obuku prosvetnih savetnika "Unapređivanje kompetencija zaposlenih u sistemu obrazovanja u oblasti zaštite mentalnog zdravlja mladih“.

"Ovo je obuka kojom se jačaju sopstveni kapaciteti, ali i kapaciteti škola. Tim programom savetnici će nastaviti da obučavaju zaposlene u školama kako bi blagovremeno prepoznali i reagovali na određenu situaciju“, istakla je ona.

Ona je poručila da će biti nastavljena dosadašnja dobra saradnja i započeti projekti i programi u obrazovanju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija