Društvo

Stari grad organizuje besplatnu pripremnu nastavu za završni ispit: Počinje prijava kandidata

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

09:17

Stari grad organizuje besplatnu pripremnu nastavu za završni ispit: Počinje prijava kandidata
Stari grad organizuje besplatnu pripremnu nastavu za završni ispit: Počinje prijava kandidata - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Prijave za besplatnu pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita, namenjenu učenicama osmog razreda, a u organizaciji Gradske opštine Stari grad, počinju danas i traju do 21. februara.

Predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović izjavio je za Tanjug da je do sada program pohađalo 600 učenika osnovnih škola u opštini Stari grad,  koji su ostvarili zavidne rezulatate na završnim ispitima.

"Pripremna nastava počinje već 24. februara. Broj mesta nije ograničen, a roditelji decu mogu da prijave u Uslužnom centru opštine, ulaz je iz Nušićeve, do 21. februara", rekao je Marjanović.

Potrebno je na uvid doneti đačku knjižicu deteta, a pravo da se prijave imaju sva deca iz opštine Stari grad, kao i ona koja pohađaju osnovnu školu na teritoriji te opštine. Radno vreme Uslužnog centra je radnim danima od 8 do 16 časova. 

"Mi kao opština osluškujemo potrebe građana i naših učenika i zbog toga svake godine organizujemo ovaj program, a povećanje broja učenika koji ga pohađaju pokazuje da je kvalitetan i dobro osmišljen", kaže Marjanović. 

Počev od 24. februara svakog vikenda biti organizovani časovi iz srpskog jezika i matematike, a od maja iz prirodnih, odnosno društvenih predmeta koje učenici biraju kao treći test.

"Nastava je koncipirana u 13 vikenda, a držaće se 52 dvočasa iz srpskog jezika i 52 dvočasa iz matematike", rekla je za Tanjug Jadranka Milošević iz  Centra za obrazovanje i kulturu. 

Navela je da su časovi organizovani u dve grupe i da prva grupa radi od 9 do 12 časova, a druga grupa od 13 do 16 časova. 

"Uglavnom bude više od 65 učenika u jednoj grupi", navela je Milošević. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija