Društvo

Vremenska prognoza za vikend: Veoma toplo vreme za kraj nedelje, a onda preokret

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/02/2024

-

08:23

Vremenska prognoza za vikend: Veoma toplo vreme za kraj nedelje, a onda preokret
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Kraj ove radne nedelje donosi nam sunčano i veoma toplo vreme za sredinu februara. Nakon hladnog jutra sa temperaturom koja se kretala od -4 u Zaječaru pa do 4 koliko je izmereno u Beogradu, tokom dana dolazi do intenzivnog otopljenja, kaže meterološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Dosta sunčanih perioda i južni vetar danas nam donose temperaturu do 14 stepeni. Najtoplije danas u zapadnoj Srbiji, dok u većini mesta živa u termometru ipak ostaje oko 12 podeljka, ali će se na suncu činiti da je osetno toplije.

Tokom celog dana vreme će biti vedro i sunčano, a slab južni vetar duvaće sve do nedelje kada nam stiže i promena vremena.

Prvi dan vikenda obeležiće još toplije vreme, lokalno i do 16 stepeni uz postepeno naoblačenje u večernjim satima. U subotu uveče sa severa nam stižu oblaci i severozapadni vetar, što će naznačiti prolazak hladnog fronta, odnosno najaviti zahlađenje.

Pad temperatura biće za oko 5 stepeni, te će u nedelju maksimalna dnevna biti između 6 i 12 stepeni. Oblaci i slaba kiša zadržavaju se do ponedeljka, kada dolazi do postepenog razvedravanja, a trenutni prognostički modeli intenzivnije otopljenje najavljuju već sredinom naredne nedelje za kada se prognozira temperatura i preko 16 stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija