Društvo

Incident na aerodromu "Nikola Tesla": Avion prilikom poletanja udario u svetla na pisti, pa prinudno sleteo

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tango Six

18/02/2024

-

20:10

Incident na aerodromu "Nikola Tesla": Avion prilikom poletanja udario u svetla na pisti, pa prinudno sleteo
Tanjug/Belgrade airport - Copyright Tanjug/Belgrade airport

veličina teksta

Aa Aa

Pilot aviona koji je večeras poleteo za Diseldorf sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" ubrzo nakon poletanja tražio da odmah sleti, što je izazvalo blagi zastoj u aerodromskom saobraćaju.

Er Srbija je saopštila da je let JU324 iz Beograda do Diseldorfa, koji je obavljala partnerska kompanija, vraćen u Beograd zbog tehničkih razloga.

Kako "Tango siks" saznaje, letelica je prilikom poletanja imala dodir trupa sa prilaznim svetlima suprotnog pravca piste. 

Zbog vanrednog događaja prilikom poletanja aviona Maraton erlajnza (Marathon Airlines), avio-kompanije koja obavlja letove za Er Srbiju, poletanja i sletanja na beogradskom aerodromu Nikola Tesla danas su bila suspendovana nešto manje od sat vremena, a rad aerodroma sada je redovan, piše "Tango siks".

U saopštenju Er Srbije navodi se da je avion bezbedno sleteo na beogradski aerodrom. 

"Er Srbija žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće pre. Bezbednost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku. Bezbednost naših putnika i članova posade su najvažniji prioritet za Er Srbiju", navodi se u saopštenju.

Za više informacija, putnici se mole da pozovu Kontakt centar Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, i posete veb-sajt airserbia.com ili njihove stranice na društvenim mrežama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija