Društvo

Studentski parlament FPN: Na sednici Saveta fakulteta nije doneta odluka o povećanju školarina

Komentari

Autor: S. T.

27/02/2024

-

15:24

Studentski parlament FPN: Na sednici Saveta fakulteta nije doneta odluka o povećanju školarina
Luka Laloševic - Copyright Luka Laloševic

veličina teksta

Aa Aa

Na današnjoj sednici Saveta Fakulteta političkih nauka nije usvojena odluka o povećanju školarina, saopštio je Studentski parlament FPN-a na svojoj Fejsbuk stranici.

"Sa ogromnim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da na inicijativu Studentskog parlamenta Fakulteta političkih nauka odluka o povećanju školarina nije usvojena sa sednici Saveta Fakulteta političkih nauka", navedeno je u objavi.

Ranije danas Studentski parlament FPN-a organizovao je protest ispred fakulteta sa zahtevom da se školarine ne povećavaju.

Inače, Nastavno- naučno veće fakulteta usvojilo je predlog uprave da se školarine povećaju za 15 odsto. Da bi odluka stupila na snagu potrebno je bilo da dobije i zeleno svetlo i Saveta. 


Andrijana Milivojević, student prodekan FPN kaže da su studenti mesecima ulagali ogroman napor da se školarine ne povećaju i da su na današnjoj sednici članovi Saveta prepoznali važnost te njihove inicijative.

"Na današnjoj sednici Saveta mahom su predstavnici nastavnog kadra bili za povećanje školarine, dok su protiv toga bili predstavnici studenata, stručne službe i predstavnici države", kaže Milivojević.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija