Društvo

Đukić Dejanović: I roditelji đaka bi mogli da odgovaraju zbog noža u školi

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2024

-

11:05

Đukić Dejanović: I roditelji đaka bi mogli da odgovaraju zbog noža u školi
Slavica Đukić Dejanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se još sprovodi istraga o tome kako se u rancu jednog od učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" našao nož i da će javnost biti upoznata sa informacijama kada se bude utvrdila istina.

Ona je za "Blic TV" istakla da krivicu pored deteta koje je ponelo nož u školu, snose i njegovi roditelji.

"Takvom oružju nije mesto u školi, u rancu učenika. Ako je dete ponelo nož od kuće, naravno da će biti određena sankcija i roditelju", rekla je ona.

Ministarka je navela da će deo "Ribnikara" u kome se u maju prošle godine dogodila tragedija biti memorijalni centar, ali da je dinamika odlučivanja i samo odlučivanje o tome kako će izgledati, odluka roditelja i stručnih lica, kao i drugih strana uključenih u ovaj proces.

"Roditelji koji su izgubili decu i najbliži srodnici su bili i tada stava uglavnom da to treba da bude mesto koje će zauvek biti obeleženo tugom i na neki način podsećati na tragediju koja se dogodila i sa porukom da se više nigde ne sme dogoditi", rekla je ona.

Dodala je da je period od godinu dana bio vreme da se vidi šta stručnjaci različiith profila, roditelji dece koje više nema, misle o tom načinu obeležavanja i kako memorijalni centar treba da izgleda u pogledu poruke kao i arhitektonskog rešenja.

 

Komentari (0)

Srbija