Društvo

Penzioneri u Kosovskoj Mitrovici se okupili ispred banke: "Uskraćen nam je naš zarađeni dinar"

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2024

-

13:13

Penzioneri u Kosovskoj Mitrovici se okupili ispred banke: "Uskraćen nam je naš zarađeni dinar"
Penzioneri u Kosovskoj Mitrovici se okupili ispred banke: "Uskraćen nam je naš zarađeni dinar" - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Ispred filijale Banka Poštanska štedionica u Kosovskoj Mitrovici i danas su se okupili penzioneri kako bi saznali nešto više o mogućnostima podizanja penzija, jer neki nisu podigli primanja iz prethodnog meseca.

Istovremeno, oni su još jednom pozvali međunarodnu zajednicu da zaustavi odluku Prištine.

"Okupili smo se zato što nam je uskraćen naš zarađeni dinar, došlo je do toga da penzioner nema ni za lekove, a kamoli za životne namirnice. Okupili smo se i da uputimo apel međunarodnoj zajednici i svim ljudima dobre volje da stanu na kraj ovome teroru i ovome bezobrazluku, Kurtija i one neovlašćene vlade", izjavila je za TV Most Jovanka Lečić.

Kako je rekla to nije samo stav penzionera nego je i stav zdravstvenih radnika svih koji su 60 godina lečili jednako Srbe, Rome, Albance i sve ljude dobre volje koji su na Kosovu.

"Mi smo ovde na našoj srpskoj zemlji gde ima mesta za sve ljude dobre volje, kao što je bilo do sada da bude tako i od sada", ističe ona.

Zastupnik penzionera Ilija Prelević rekao je da je došao krajnji trenutak, krajnja opomena vladi Prištine da moraju da reše problem.

"Kurti, Osmani i ostali moraju da reše problem u toku sledeće nedelje. Mnogi penzioneri nisu primili penziju ni prošlog meseca. Nepokretni penzioneri, korisnici tuđe nege, invalidni penzioneri i defektna lica su najviše ugožena", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija