Društvo

Odobrena hitna nabavka za kardiohirurgiju UKC Niš, Škodrić: Reagensi stižu najkasnije u petak

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

13:00

Odobrena hitna nabavka za kardiohirurgiju UKC Niš, Škodrić: Reagensi stižu najkasnije u petak
Odobrena hitna nabavka za kardiohirurgiju UKC Niš, Škodrić: Reagensi stižu najkasnije u petak - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić izjavila je danas da je odobrena hitna nabavka reagenasa za transfuziju u Klinici za kardiohirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Niš i da će oni stići najkasnije do petka u taj centar.

Komentarišući navode u medijima da će zbog nedostatka reagenasa u Klinici za kardiohirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Niš biti onemogućen rad na klinici, što bi dovelo do ponovnog veštačkog stvaranja liste čekanja, Radojević Škodrić je navela da te reagense koji su nestali nabavljaju bolnice, a ne Republički fond za zdravstveno osiguranje.

"Po zakonu reagensi za laboratoriju, osim za transfuziju, nabavljaju se preko Republičkog fonda. Dakle, reagense za transfuziju nabavljaju same bolnice. Bolnice raspisuju tendere kada im nedostaje, a novac za to im daje Republički fond za zdravstveno osiguranje", objasnila je ona za TV Hepi.

Dodala je da je odobrena hitna nabavka i da će oni najkasnije do petka biti u Kliničkom centru Niš.

"Razgovarala sam i sa dobavljačem, reagensi se nalaze u Nišu, njihovom lageru, ne treba da brinu ni pacijenti ni lekari da će trebati vreme da stignu reagensi. Reagensi su na lageru dobavljača, nabavka se završava najkraće moguće po zakonu za jedan dan i biće već krajem nedelje u bolnici", rekla je Radojević Škodrić. Ona je navela da su reagensi u toj klinici potrošeni pre nego što se očekivalo i da je problem u tome što nije blagovremeno raspisana nabavka.

Navela je da svih ostalih reagenasa koji se nabavljaju preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje ima, jer se na vreme sve traži.

"Svih ostalih reagenasa što se nabavljaju preko Republičkog fonda se na vreme traži, na vreme dostavljaju i kao što znate ne postoji nikakav problem. Mislim da je ovde veliki problem komunikacija između naših zdravstvenih radnika", rekla je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija