Društvo

Ekipa Tanjuga verbalno napadnuta tokom izveštavanja sa protesta u Novom Sadu, reagovao UNS

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2024

-

21:40

Ekipa Tanjuga verbalno napadnuta tokom izveštavanja sa protesta u Novom Sadu, reagovao UNS
Ekipa Tanjuga verbalno napadnuta tokom izveštavanja sa protesta u Novom Sadu, reagovao UNS - Copyright Euronews/Petar Alimpjević

veličina teksta

Aa Aa

Ekipa Tanjuga verbalno je napadnuta u dvorištu Centra za socijalni rad u Novom Sadu tokom uključenja u vesti TV Tanjuga u 14 časova. 

Napad se desio prilikom izveštavanja o protestu građana koji podržavaju Anu Mihaljicu čije je je troje dece oduzeto odlukom nadležnog organa, a novinarka Tanjuga je navela da je jedna žena ušla u kadar i ometala snimanje televizijskog uključenja, istovremeno govoreći "da će novinari koji lažu videti svoje". 

"Imala sam uživo uključenje, žena je stala ispred kamere, pogledala u mikrofon i počela da dobacuje. Kako sam izgovorila prvu rečenicu ona je ušla u kadar, posle druge nisam mogla da nastavim uključenje", objasnila je novinarka Tanjuga. 

Ona je dodala da se ženi pridružio jedan mušakarac, koji je kasnije davao sugestije šta treba da kaže prilikom izveštavanja. 

"Dovela je muškarca koji mi je objašnjavao šta bi trebalo da kažem. Ja sam se sklonila i izašla iz dvorišta i izveštavanje je na tom mestu završeno", rekla je novinarka Tanjuga.

Euronews/Petar Alimpjević

 

Takođe, navela je i da je ista osoba vređala koleginicu sa "Kurira", kao i fotoreportera "Kurira".

Udruženje novinara Srbije sa ogrankom Društvom novinara Vojvodine (DNV-UNS) osudilo je ometanje novinara, snimatelja i fotoreportera od strane pojedinaca koji su protestovali ispred Centra za socijalni rad i poručilo da traže odgovornost za vinovnike ovih napada. 

Iz Udruženja novinara Srbije su saopštili da su novinari pretrpeli verbalno nasilje prilikom izveštavanja o protestu građana koji podržavaju Novosađanku Anu Mihaljicu, čije je troje dece oduzeto odlukom nadležnih organa.

Tokom protesta, pedesetak ljudi je razvalilo ogradu Centra za socijalni rad u čijem se dvorištu nalazi Sigurna dečja kuća u kojoj od novembra boravi troje Mihaljicine dece, zbog, prema odluci nadležnih organa, zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici.

Komentari (0)

Srbija